LED Juletræslys

Sådan skaber du julestemning med Windows 10 baggrunde

Julen er kendt for at bringe en følelse af varme og festlighed ind i vores hjerter. Men hvad hvis vi også kunne bringe den samme julestemning direkte til vores computer? Med Windows 10 er dette muligt, og i denne artikel vil vi dykke ned i, hvordan du kan tilføje det festlige touch med smukke julebaggrunde.

Valg af den perfekte julebaggrund

Først og fremmest er det vigtigt at finde den rette julebaggrund. Internettet er fyldt med et utal af smukke, gratis Windows 10 juletema-baggrunde, der spænder fra glitrende julelys til snefyldte landskaber og nisser i fuld sving. Når du vælger din baggrund, skal du sørge for at tage højde for din skærms opløsning og størrelse for at sikre, at billedet ser så godt ud som muligt.

Trin-for-trin guide til at ændre baggrunden på Windows 10

At ændre din baggrund på Windows 10 er en leg:

  1. Klik på Start-knappen og vælg Indstillinger (det lille tandhjul).
  2. Vælg Personalisering fra menuen.
  3. I venstre sidebar klikker du på Baggrund.
  4. Under drop-down menuen “Billedtype” kan du vælge et af de forudinstallerede billeder, eller klikke på Gennemse for at vælge en af dine egne billeder.
  5. Når du har valgt dit billede, kan du tilpasse det yderligere med muligheder som “Fyld”, “Fit”, “Stræk” osv. til at få det til at passe perfekt til din skærm.

På ingen tid kan du transformere din skærm fra en almindelig baggrund til en juleværden.

Brug af live baggrunde og animationer

Hvem siger, at din julebaggrund skal være stillestående? Med den rette software kan du også få en levende baggrund på din Windows 10 computer. Der er flere apps tilgængelige, som giver dig mulighed for at have animerede baggrunde – tænk på faldende sne eller et ildsted, hvor flammerne blidt flakker. Det giver et ekstra niveau af dynamik og julestemning til din desktop.

Tilføjelse af julemusik eller -lyde sammen med baggrunden

Mens en julebaggrund i sig selv kan bringe meget festlighed, kan det at tilføje julemusik eller lyde, som spilles, når du starter din computer, virkelig fuldende stemningen. Forestil dig at tænde din computer og blive mødt af lyden af klokker eller den blide melodi af en julesang.

Du kan gøre dette ved at ændre systemlydene. Gå til Indstillinger > System > Lyd og vælg derefter Lyde. Herfra kan du ændre de forskellige systemlyde og tilknytte julerelaterede lyde til dem.

Deling af julebaggrunden med venner og familie

Når du har fundet eller skabt den perfekte julebaggrund, hvorfor så ikke dele den med dine nærmeste? En skærmbaggrund kan nemt deles ved først at tage et skærmbillede. På de fleste Windows 10 computere kan dette gøres ved at trykke på Windows-tasten + Shift + S. Herefter kan du trække en boks rundt om det område, du vil tage et billede af. Skærmbilledet gemmes i dit udklipsholder, og du kan nemt indsætte det i en email, en besked eller på sociale medier for at sprede juleglæden.

Tips til at holde computeren festlig hele sæsonen

Hvis én baggrund ikke er nok for dig, kan du planlægge skiftende baggrunde, så din skærm reflekterer forskellige aspekter af julen, når dagen nærmer sig. Du kan også sørge for at holde øje med nye gratis Windows 10 julebaggrunde, der bliver tilgængelige online gennem hele sæsonen.

Derudover kan du overveje at tilføje julerelaterede ikoner eller endda bruge en juletema browser-udvidelse for at sikre, at hver gang du tænder din computer, bliver du straks nedsænket i julestemning.

I sidste ende er det de små ting, der virkelig kan skabe en følelse af festlighed. Med Windows 10’s fleksible personaliseringsmuligheder er der ingen grænse for, hvordan du kan bringe julens magi til din daglige computerbrug.